Várak és erődített helyek a Kárpát-medencében

DominkovicaHorvátországHorvát-SzlavónországBelovár-Körös történelmi vármegye - Gradina (Utvrda Duiste)

  • Áttekintés
  • Történelem
  • Fotók
  • Alaprajzok
  • Térkép
  • Szállás

Dominkovica-Gradina 

A vár a falutól délnyugatra, a Dominkovica-Vrbica úttól kb. 150 m-re nyugatra, a Vošćenik erdő északi szélén található. A várat egy ÉNy-DK irányú földnyelvre építették, amelyet két mély völgy fog közre. Északi oldala a széles völgyre néz, amelyen keresztül a Bjelovacka mellékfolyója a falu felé folyik. Délen két sánc védte, az egyik közvetlenül a vár központi dombja mellett, itt az árok mélysége 5-6 m. A másik sáncot mintegy 40 m-re délre építették.

A várról jelenleg történelmi adatok nem állnak rendelkezésre. (hip)

A galéria alsó részében a helyszínről belső fotók és panoráma képek is megtekinthetők.
GPS: É 45° 57.429 (45.957142)
K 16° 57.364 (16.956060)

Információk: a Vrbicáról Dominkovica irányába vezető régi úton a gerincig köves úton, majd a gerincen dél-nyugati irányba fordulva hamarosan egy erdei utat találunk É-i irányba. Ezen az úton 5 perc alatt érjük el a várterületet.

Ha ezt az üzenetet látja, hirdetésblokkolója letiltotta a térkép betöltését. A hirdetésblokkolót a címsorban megjelenő adatvédelem vagy követés elleni védelem ikonokra kattintva kapcsolhatja ki.
Tekintse meg partnereink ajánlatait a bal oldali térképen, melyen minden szálláshelyet egy ármező jelöl. A térkép a kurzor segítségével mozgatható és nagyítható. További szálláshelyek betöltéséhez nagyítson rá egy településre. Az adott szálláshelyről további információ az ármezőkre kattintva érhető el.
Várak.hu mobil applikáció